2013年9月9日星期一

klänningar online


Western Bröllop Kultur
Bröllop utfört under och omedelbart  klänningar  efter medeltiden var ofta mer än bara ett förbund mellan två personer . De kan vara ett förbund mellan två familjer , två företag eller två länder . Många bröllop var mer en fråga om politik än kärlek , särskilt bland adeln och de högre samhällsklasserna . Brudar var därför förväntas klä sig på ett sätt som kastade sina familjer i de mest gynnsamma ljus och anstod deras sociala status , för att de inte representerar bara sig själva under ceremonin . Brudar från rika familjer hade ofta rika färger och exklusiva tyger . Det var vanligt att se dem bära starka färger och lager av päls , sammet och siden . Brudar klädda i höjden på det rådande modet , med den rikaste material pengar kunde köpa . De fattigaste av brudar bar sina bästa kyrka klänning på deras bröllopsdag . Mängden och priset på materialet en brudklänning innehöll var en återspegling av brudens sociala ställning och angav omfattningen av familjens förmögenhet till bröllopsgäster .
Kvinnan längst till höger är klädd i en typisk bröllopsklänning från 1929 . Fram till slutet av 1960 , reflekterade bröllopsklänningar stilar av dagen . Från den tiden och framåt , har bröllopsklänningar ofta baserats på viktorianska stilar .
Den första dokumenterade fallet av en prinsessa som bar en vit brudklänning för ett kungligt bröllop är det av Philippa of England , som bar en tunika med en kappa i vitt siden kantad med grå ekorre och hermelin ) i 1406 , . Mary , Queen of Scots , bar en vit brudklänning 1559 då hon gifte sig med sin första make , Francis Dauphin av Frankrike , eftersom det var hennes favoritfärg , men vitt då var färgen för sorg för franska drottningar .
Detta var inte en utbredd trend , dock : före den viktorianska eran , var en brud att gifta sig i valfri färg , svart är speciellt populär i Skandinavien .
Vita blev ett populärt alternativ i 1840 , efter det att äktenskapet av drottning Victoria till Albert av Sachsen - Coburg , där Victoria bar en vit klänning att införliva några spetsar hon uppskattad . Den officiella bröllop porträtt fotograferar brett publicerad , och många brudar valde vitt i enlighet med drottningens val .
Även efter att , under en period , var bröllopsklänningar anpassas till stilar av dagen . Till exempel i den 1920-talet var de typiskt korta i fronten med en längre tåg i ryggen och var slitna med cloche stil bröllop slöjor. Denna tendens att följa nuvarande mode fortsatte till slutet av 1960 , när det blev populärt att återgå till långa , full kjolar mönster som påminner om den viktorianska eran .
Idag , västra bröllopsklänningar är oftast vita [ 4 ] om " white " innehåller nyanser som äggskal , naturvitt och elfenben .
Senare antog många människor att  bröllopsklänningar  den vita färgen var avsedd att symbolisera oskuld , även om detta inte var den ursprungliga avsikten : det var färgen blå som var kopplad till renhet , fromhet , trofasthet , och Jungfru Maria .

没有评论:

发表评论