2013年8月23日星期五

högtidskläder malmö

special occasion dresses

Eastern Bröllop Kultur
Vietnamesiska bröllop Ao dai
Många bröllopsklänningar i Kina, Indien (bröllop sari), Pakistan och Vietnam (i den traditionella formen av Ao dai) är röda, den traditionella färgen för lycka och auspiciousness. Numera många kvinnor väljer andra färger förutom rött. I moderna kinesiska fastlandet bröllop, kan bruden välja västerländska klänningar i valfri färg, och senare ta på en traditionell dräkt för officiell teceremoni.
File: Ok ook.jpg
Den Baro't Saya som en traditionell klänningar brudklänning i Filippinerna.
Qing dynastin formaterad traditionell kinesisk brudklänning med phoenix krona (凤冠) huvudstycke fortfarande används i moderna taiwanesiska bröllop.
I moderna taiwanesiska bröllop, plockar bruden vanligen röd (efter kinesisk tradition) eller vitt (mer västerländska) silke för brudklänning materialet, men de flesta kommer att bära den röda traditionella plagg för sina formella bröllopsfester. Traditionellt är det brudens far som ansvarar för bröllop festmiddag på brudens sida och alkoholen (specifikt kallas "XI-jiu," förvillande lika vad bröllopsmiddagen själv kallas) förbrukas under båda banketter. Medan själva bröllopet är ofta baserade på parets val, de bröllopsmåltiderna är en symbolisk gest av "tack" och uppskattning, till dem som har tagit upp bruden och brudgummen (t.ex. mor-och farföräldrar och farbröder) och de som kommer att fortsätta att vara det att hjälpa bruden och brudgummen i framtiden. Sålunda av respekt för de äldste, är bröllopsfester oftast formellt och traditionellt.
Rött bröllop saris är de traditionella plagg val för brudar i indisk kultur. Sari tyg är också traditionellt siden. Med tiden har färgalternativ och val tyg för indiska brudar expanderat. Idag tyger som crepe, Georgette, charmeuse, och satin används, och färgerna har utökats till att omfatta guld, rosa, orange, rödbrun, brun och gul samt [7]. Indiska brudar i västvärlden ofta bära sari på Vigseln och förändring i traditionella indiska slitage efteråt (lehnga, choli, etc.).
Japanska formell brudklänning används fortfarande idag.
På japanska bröllop, kommer brudar bär ofta tre eller fler klänningar i hela ceremonin och efterföljande firandet med en traditionell kimono, vitt och färg klänning kombinationen är populär. Vitt används, eftersom det i Japan den symboliserar döden-i det här fallet, blir bruden döda hennes familj. Bruden kommer så småningom att ta bort hennes vita kimono att avslöja en annan färgat en-oftast röd-att symbolisera hennes pånyttfödelse bröllopsklänningar i hennes makes familj.
De javanesiska indonesiska folket bära en kebaya, en traditionell sorts blus tillsammans med batik.
I Filippinerna, anpassade varianter av Baro't Saya till den vita bröllop tradition anses vara bröllop klädsel för kvinnor, tillsammans med Barong tagalog för män. Olika stammar och muslimska filippiner don andra former av traditionell klädsel under sina respektive ceremonier.

没有评论:

发表评论